יום שני, 25 במאי 2009

חשק לבורקסים...



לפעמים הדברים הכי פשוטים והכי קלים נמצאים ממש לידינו, צריך רק להגיש יד ולקחת..
בצק חש"ק הוא הבצק הכי קל להכנה הכי קל למילוי והכי נהדר שיש.
בצק שהוא המצאה נהדרת שאף פעם אי אפשר לשכוח את המרכיבים שלו שפשוט קרואים על שם ראשי התיבות "חמאה, שמנת וקמח".
בתוך 5 דקות יש בצק נפלא שמקבל לתוכו כל מילוי שרק תחלמו, מתוק או מלוח בצורת כרוכיות או סהרונים קטנים
מה יותר נהדר על שולחן החג - גליליות פריכות בשפע מילוים בכלום עבודה.



בצק חש"ק
1 חבילה חמאה
1 שמנת של פעם
חבילה קטנה של קמח תופח מאליו (או 2 ו-1/2 כוסות קמח רגיל + 1.5 כפית אבקת אפייה)
1 ביצה בלולה לזיגוג
שומשום

בקערת המיקסר בעזרת וו גיטרה לשים את כל המרכיבים לבצק רך ודביק
אוספים לכדור עוטפים בנילון נצמד ומאפסנים לשעה במקרר.

בינתיים מכינים את המילוי.

מילוי גבינת פטה חצילים
1 חבילת גבינת פטה
1 חציל קלוי על האש
1/2 חבילת גבינה לבנה
מלח/פלפל/אבקת שום (אופציה)

לפורר את גבינת הפטה לפירורים להוסיף את בשר החציל הקלוי, את הגבינה הלבנה ואת התבלינים לערבב היטב לאיחוד החומרים ולשמור כ-15 דקות במקרר לגיבוש טעמים.

לקמח משטח עבודה וללוש בעזרת הידיים מעט את הבצק, לחלק ל-3 כדורים שווים.
לרדד לעלה דק ולמלא במילוי בשולי העלה.
לגלגל לרולדה ולהניח בתבנית אפייה משומנת מעט כשהתפר כלפי פנים, להבריש מעט ביצה לבזוק שומשום ולאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-30- 45 דקות או עד שפני הרולדה משחימים.


הערות:
ניתן להכין מילוים מלוחים אחרים
מילוי פיטריות
לטגן בצל אחד להוסיף סלסלת פיטריות נקיה חתוכה לבשל עד שהנוזלים מצטמצמים להוסיף מלח פלפל לבן ואגוז מוסקט, לערבב בגבינת פטה ולמלא בדיוק לפי המתכון למעלה.
מילוי תפוחי אדמה
לרכך 2 תפוחי אדמה קטנים במים, למעוך לפירה להוסיף 1 ביצה בלולה בצל מטוגן גבינה פטה פלפל לבן ולמלא.

בתיאבון



4 תגובות:

שירלי נמש אמר/ה...

באמת עשית לי חשק :-)
נראה מעולה!

אנונימי אמר/ה...

איזה יופי של מתכון ממש קל ונראה טעים לאללה
חן ישראל

Roniti אמר/ה...

איזה כיף שירלי..
תודה לך :}

Roniti אמר/ה...

תודה חן.
חג שמח!

Go Check the beautiful Keto Party Yaidy had ! @sweetketolife