יום שלישי, 31 במרץ 2009

סלט כבד קצוץ




ישנם מאכלים שבאופן אוטומטי מתקשרים אצלי לחג, כמעט כאלה שמחכים לחגים במיוחד עבורם
כאלה הם הסלטים החגיגים שתמיד אפשר יהיה למצוא אותם על שולחן החג, מסורת כזאת אם בראש השנה ואם בחג פסח.

אחד מהם הוא סלט כבד קצוץ, שגם אצל הורי מככב וגם אצל החמים שלי פה בניו-יורק.

אני אימצתי את הסגנון של חמותי ואוהבת את התוצאה מאוד.

הילדים ביקשו לפני שבועיים שאכין להם וכמה שמחתי שאוכל לצרף למתכונים לפסח את סלט הכבד הקצוץ שלנו.


סלט כבד קצוץ

1/2 ק"ג כבדים נקיים
2 בצלים
4 ביצים קשות
2 כפות מיונז
מלח פלפל
שמן לטיגון

  • במחבת כבדה על להבה בינונית עם שמן לצלות את הכבדים והבצלים ביחד עד שהבצל שקוף זהוב אך לא שרוף והכבדים צלויים אך לא חרוכים להשאיר אותם מעט ורדרדים.
  • להעביר למעבד מזון את הכבדים והבצל, להוסיף את הביצים הקשות, את המיונז ומלח ופלפל ולהפעיל בפולסים, עד שהכל מתאחה למרקם אחיד.
  • לתקן תיבול
  • להעביר לצלחת הגשה ולשמור במקרר.


יום שני, 30 במרץ 2009

ביסקוטי אגוזים - כשר לפסח





לפני שבועיים פירסמתי מתכון משגע לביסקוטי שהכנתי עם פירות יבשים
שונטי, חברה מקסימה מהרשת שאלה אם יש מתכון דומה לפסח.
כמובן שזה אתגר עבורי, חיפשתי בכל מקום אפשרי , מצאתי והחלטתי לנסות לפני שאפרסם.

נפלאות, טעימות פריכות
אי אפשר להאמין שהן לפסח

שונטי יקירתי, הביסקוויטים עבורך

4 ביצים
1 כוס שמן
1 כוס סוכר
1 כפית תמצית שקדים
1 וחצי כוסות קמח מצה
2 כפות קמח תפוחי אדמה
1/4 כפית מלח
1/2 כוס אגוזי מלך
חופן צימוקים

אופן ההכנה:
לערבב את הביצים עם הסוכר לתערובת תפוחה, להוסיף את השמן את הסוכר, כפית תמצית שקדים ואת שתי סוגי הקמח יחד עם כפית המלח ולהמשיך לערבל
לקפל לתוך עיסת הבצק את אגוזי המלח ולהטמיע בפנים.

ליצור בידיים רטובות כיכר ולאפות בתנור שחומם מראש כ-30 דקות
להוציא לצנן , לחתוך בזהירות (מתפרקים מעט) להחזיר לתבנית ולביש בתנור עד שהעוגיות יבשות וזהובות.




יום שבת, 28 במרץ 2009

עוגת מוס שוקולד - פייר הרמה

עוגת יום נישואין 18


אתמול 27 למרץ חגגנו אישי היקר ואני יום נישואין "חי" , 18 שנות אהבה חברות ושיתוף
לא להאמין, רק אתמול עמדנו שנינו רועדים מתחת לחופה מחזיקים ידיים ולא בטוחים, והנה הזמן עובר והשנים חולפות ואנחנו כבר לא זוג אלא משפחה עם ילדים ועם אהבה ענקית!


לרגל יום הנישואין עבדתי קשה על תפריט רומנטי וחגיגי ביותר, ידעתי שהילדים יהיו חלק מהערב ולכן בניתי את התפריט שיתאים לכולם..


את המתכונים והתמונות אני אעלה במהלך השבוע.


היום אני אפרסם את העוגה שכיכבה בתור הקינוח, עוגת מוס של הקונדיטור המהולל פייר הרמה, ששמו יצא למרחוק בזכות המקרונים המדהימים שלו
.
במתכון הנוכחי בסיס העוגה עשויה מקורנפלקס ושוקולד, אני שינתי לבסיס עוגיות.


עוגה מומלצת מאוד, מתוקה מאוד וכבדה, יכולה להיות קינוח מדהים לערב הפסח.


מתוך עוגה עוגה בזמנים מודרניים של רוני ונציה
עוגה שהומצאה על ידי פייר הרמה בשנת 1993 והפכה ללהיט.
שלב ציפוי העוגה

החומרים לבסיס
1 וחצי כוס עוגיות שוקולד (לחג הפסח, אפשר לרסק עוגיות פסח ולהוסיף 70 גרם שוקולד חלב מומס)
70 גרם חמאה
5 כפות דבש

החומרים למוס שוקולד

75 גרם שוקולד חלב חתוך לקוביות קטנות
275 גרם שוקולד מריר מאיכות טובה חתוך לקוביות
1/2 כוס חלב
100 ג’ חמאה
2 חלמונים
1/2 כף סוכר
2 מיכלים שמנת מתוקה לקצפת (500 מ"ל)

החומרים לציפוי:

150 ג’ שוקולד מריר
6 כפות שמנת מתוקה
1 כפית סירופ תירס בהיר קארו
תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ משומנת בתחתית.

במעבד מזון לרסק את העוגיות לפירורים.
להמיס את החמאה במיקרו.

לערבב את פירורי העוגיות עם החמאה, להוסיף את הדבש ולשטח את התערובת על תבנית העוגה.
מקררים במקרר מכוסה, עד שיתייצב, לכמה שעות.


להכנת המוס:

ממיסים את שני סוגי השוקולד החלב והחמאה על סיר כפול.

מקציפים את החלמונים עם מחצית הכף סוכר לעיסה בהירה ותפוחה היטב.
מקפלים את העיסה לשוקולד. אין צורך לצנן ממש. לערבב מיד עם ההוספה.

בקערת המיקסר (יש לנקות היטב מהחלמונים) להקציף את הקצפת לתערובת יציבה ולקפל אותה לתערובת השוקולד. לצקת על תחתית העוגיותן, לכסות ולצנן לייצוב במשך כמה שעות.


להכנת הציפוי:

להמיס את כל חומרי הציפוי ביחד בקערה, מעל סיר כפול.
לצנן עד שיהיה פושר אך עדיין נוזלי.
לצקת על מרכז העוגה ולהניע מצד לצד לציפוי אחיד בכל הצדדים.
להחזיר למקרר לייצוב אחרון.


לעיטור העוגה
הדפסתי בוורד "מזל טוב " והעתקתי על גבי נייר אפייה, המסתי שוקולד לבן במיקרו, העברתי לשקית סנדוויצים, וקטמתי חור קטנטן בקצה, זילפתי על גבי האותיות והמספרים, והקפאתי ל-5 דקות.
העברתי בזהירות על גבי העוגה התלהבתי והכנתי גם 2 ספירלות..
בצידי העוגה טחנתי גס אגוזי מלך וציפתי את העוגה..

שיהיו רק ימים של חגיגות ושל מתוק
וחגים שמחים
ולעוד המון ימים ושנים של אהבה ושל ביחד
אמן !


יום רביעי, 25 במרץ 2009

עוגת לימון אוכמניות



ביום שישי חזרתי מהעבודה עם מיגרנה קטלנית, לא יכולתי לפתוח את העיניים ובוודאי שלא לאפות כלום..

כל כך רציתי שיהיה משהו טעים בבית וידעתי בדיוק מה זה יהיה, אז למחרת על הבוקר אפיתי את העוגה המדהימה הזאת, בחושה לימונית עם אוכמניות בדיוק כמו שאני אוהבת טעם עדין של חמאה עם ניחוח לימון ונקודות של אוכמניות מתוקות..
ביס קטן ועוד אחד ומזל שיצאו לי 2 כיכרות של אינגלש קייק שלא יגמר כל כך מהר...


עוגת לימון ואוכמניות - רוני ונציה

המרכיבים (ל-2 תבניות אינגליש קייק):
3 כוסות קמח
3/4 כפית מלח
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
1/8 כפית אגוז מוסקט
225 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
1 ו-3/4 כוסות סוכר
2 כפות קליפת לימון מגוררת
4 ביצים
2 כפות מיץ לימון טרי
1 כוס ריוויון (אני המרתי לכוס חלב + 3 כפיות לימון)
1 כוס אוכמניות קפואות (אני השתמשתי באוכמניות יבשות)

אופן ההכנה:

לחמם תנור לחום בינוני , 180 מעלות.

  • לנפות בקערה את הקמח אבקת האפייה, סודה לשתיה, מלח ואגוז מוסקט.
  • בקערת המערבל להקציץ מעט חמאה לריכוך, להוסיף בהדרגה את הסוכר ואת קליפת הלימון ולהקציף עד לקבלת תערובת תפוחה ואורירית.
  • במהירות נמוכה להוסיף את הביצים , אחד אחר השנייה ולהקציף היטב אחרי כל הוספה.
  • להוסיף את מיץ הלימון ולהקציף לתערובת אחידה.
  • להנמיך את מהירות המערבל ולהוסיף את תערובת הקמח לסירוגין עם הריווין, כאשר מתחילים ומסיימים עם הקמח (3 הוספות של קמח ו-2 של הריוויון) מערבלים קלות עד לקבלת תערובת אחידה.
  • שוטפים את האוכמניות הקפואות בזריזות במים קרים ומיבשים במגבת ניר ומקפלים בעזרת מרית לתוך התערובת.
  • מחלקים את התערובת ויוצקים לתוך 2 תבניות משומנות היטב
  • אופים כ-50 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

כמה שהיא טעימה ועסיסית עם תות מתוק ליד

יום ראשון, 22 במרץ 2009

עוגת חלב




ימי הולדת הן תמיד סיבה טובה בשבילי להכין עוגות מושקעות חדשות ומיוחדות
שבוע שעבר חגגנו לנסיכה מתוקה יום הולדת שמח והחלטתי להכין עוגה שכזאת

חיפשתי ומצאתי עוגה מדהימה ביופיה שנקראת עוגת חלב..
רק מהשם והסקרנות החלטתי מיד על העוגה הזאת, לא ידעתי מה לצפות כיון שאף פעם בחיי לא נתקלתי בעוגה שכזאת, אבל שמחתי שהבחירה נפלה עליה.


עוגת חלב

לבסיס

4 ביצים
4 כפות סוכר
4 כפות קמח
1 כפית אבקת אפיה
3 כפות אבקת קקאו
2 כפות מים חמימים
לנפות בקערה קמח, קקאו אבקת אפיה
בקערת המערבל להקציף סוכר וביצים לקצף בהיר ואחיד להנמיך את מהירות המערבל ולהוסיף את הקמח לתערובת,
להוסיף את המים ולערבב קלות (2 דקות).
להעביר ל-2 תבניות משומנות בקוטר 20 ס"מ (תבניות קטנות) לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ולאפות כ-15 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

קרם חלב
670 מ"ל חלב (3/4 2 כוסות)
70 גרם קורנפלור
2 וחצי כפות סוכר
70 גרם שוקולד לבן
170 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
100 גרם אבקת סוכר
לערבב 100 מ"ל חלב עם הסוכר והקורנפלור, לבחוש היטב כדי שלא יהיו גושים.
למזוג את יתרת החלב לסיר להוסיף את השוקולד הלבן ולבשל על להבה בינונית עד שרותח, לבחוש ולהנמיך את האש

למזוג לתוך תערובת החלב והשוקולד את החלב הסוכר והקורנפלור ולערבב כל הזמן עד שהתערובת מסמיכה.
לצנן.
להקציף חמאה עם אבקת סוכר ולהוסיף לתערובת החלב.


ציפוי שוקולד
140 גרם שוקולד חלב
3 כפות חלב
2.5 כפות סוכר
100 גרם חמאה רכה
להמיס את כל המרכיבים על סיר בן מארי עד שהכל נמס והופך להיות קרמי ולצנן.

להרכבת העוגה להרטיב מעט את העוגה בליקר או מי סוכר, לצפות מחצית קרם חלב, ציפוי שוקולד להניח עוגה נוספת על הקרם ושוב להרטיב את העוגה לצפות בקרם חלב ולסיים בציפוי שוקולד.

הערות:
כמויות בסיס העוגה מתייחסות לתבנית קטנה 20.
הקרם חלב מזכיר מאוד מלבי ולי לעומת המתכון המקורי הוא לא התקשה מאוד.

במתכון המקורי בקרם השוקולד משתמשים במרגרינה, אני המרתי לחמאה.

העוגה שונה מעוגות מוכרות, מיוחדת ואחרת.

יום ההולדת כפול, היה שמח וטעים.
מזל טוב !:



יום חמישי, 19 במרץ 2009

ביסקוטי פירות יבשים


אני מאוד אוהבת עוגיות יבשות ליד הקפה של הבוקר
בולו , עוגיות כעכ מלוחות או מתוקות וביסקוטי.
כיון שנשארתי עם מלאי של פירות יבשים החלטתי להכין ביסקוטי פירות יבשים שמבוסס על מתכון של רוני ונציה לביסקוטי אגוזים אך אני שיניתי לפירות יבשים - יצא נפלא.

ביסקוטי פירות יבשים
100 גרם חמאה רכה
2 כוסות קמח
1 כוס סוכר
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1 כפית אבקת אפיה
1/4 כפית סודה לשתיה
מעט מלח
1 כוס פירות יבשים חתוכים לחתיכות קטנות

אופן ההכנה
בקערת המיקסר מערבלים חמאה וסוכר עד לקבלת קרם אחיד וחלק.
מוסיפים ביצים בהדרגה, אחת בכל פעם
מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הקמח, אבקת האפיה, סודה לשתיה מלח ותמצית הוניל ומערבלים
מוסיפים את הפירות היבשים וממשיכים לערבל 2 דקות נוספות, עד שהפירות נבלעים בתוך הבצק.
מעבירים את הבצק (דביק מאוד) בידיים רטובות לתבנית מרופדת בנייר אפיה ויוצרים כיכר
מהבצק יוצאים 2 כיכרות.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 25 דקות, מוציאים ומצננים לחלוטין
חותכים את הכיכרות לפרוסות ומניחים בתבנית תנור על נייר אפיה ואופים שוב בין 10 ל-20 דקות עד שפרוסות העוגה הופכות להיות זהובות שחומות.

בתיאבון!


יום ראשון, 15 במרץ 2009

בוריק תפוחי אדמה



בוריק זה מאכל מבית שאני מאוד אוהבת
עלי בצק דקיקים ממולאים בביצה או בפירה תפוחי אדמה מתובלים, צ'יק צ'ק מטוגנים ויש ארוחה
ימי ראשון הם ימים של ארוחות בצ'יק.
כיון שאוכלים הרבה בסוף השבוע ויום ראשון עדין חופש וכולם בבית, אני אוהבת להכין דברים קלים
הבכור ביקש שניצלים ופירה
הבינוני לא רצה אבל רצה משהו מהפירה
נזכרתי שצריך לחסל את החמץ לקראת הפסח המתקרב בצעדי ענק והחלטנו על בוריק, סלט ליד וטחינה ירוקה
אין ספק שהנסיך אכל ארוחת מלכים.

בוריק
עלים מוכנים של בוריק (באים בחבילות של 12 עלים)
פירה מתפוחי אדמה
1 ביצה
מלח פלפל
פטרוזיליה קצוצה
(אפשר להוסיף תבלינים לפי הטעם)

לערבב את הביצה במהירות בתוך פירה תפוחי האדמה, להוסיף תבלינים ולערבב
לחמם מחבת עם מעט שמן (אני מספיגה מעט שמן על מגבת נייר ווככה משמנת את המחבת)
להניח על עלה הבוריק מעט מתערובת תפוחי האדמה, לגלגל ולסגור קצוות
לטגן משני הצדדים ולהספיג על נייר מגבת.




יום חמישי, 12 במרץ 2009

ריבת תפוזים

ריבת תפוזים וקליפות תפוזים


דקה לפני שהחורף מפנה את מקומו לקיץ
אני אוספת חורף בתוך צנצנות ומשמרת לי לזמן קשה שאני אתגעגע
הרי כאלה אנחנו בקיץ מתגעגעים לחורף ובחורף מתלוננים ומחכים לקיץ, אז לזמנים כאלה יש לי ריבת תפוזים שמזכירה לי את החורף ואת הטעמים שלו.

בגלל שאני אוהבת מתוק אבל לא מתוק מדי בתוך הריבה אני משאירה רצועות מקליפת תפוז אחד והטעם מתוק מריר (לא חובה למי שלא אוהב מתוק מריר כמוני).

ריבת תפוזים עם חתיכות קליפות תפוז (מקור איה מהמטבח של איה, ואריאלה פיקסלר אלון)
5 תפוזים (1 ק"ג)
3 כוסות סוכר (750 גרם)
מיץ מלימון 1

אופן ההכנה
לשטוף את התפוזים היטב
לקלף ולחתוך לקוביות קטנות את התפוזים, אפשר גם קוביות גדולות יותר אם רוצים ריבה עם חתיכות מורגשות יותר
לחתוך רצועות דקות מקליפת תפוז אחד
להעביר לסיר גדול, לשפוך את הסוכר ומיץ הלימון מעל לערבב מעט ולהביא לרתיחה (אופציה נוספת, אפשר להוסיף מקל קינמון למי שאוהב ריבה בניחוח קינמון)
להנמיך את האש ולבשל בערך שעתיים על אש קטנה או עד שמסמיך. מדי פעם לערבב.

להעביר לצנצנות מעוקרות (צנצנות שהורתחו במים חמים יחד עם המכסים), לצנן בחוץ ולשמור במקרר.
לי יצאו 5 צנצנות קטנות של ריבה, עיטרתי את המכסה בבדים צבעונים וסרטים - ושלחתי במשלוח המנות קצת חורף בטעמים..

עכשיו הקיץ יכול להגיע...

עוגה בחושה ב-5 דקות


עוגה נהדרת שזמן הכנתה בדיוק 5 דקות ולא מלכלכים יותר מכלי אחד

אני הכנתי בתבניות אנגליש קייק קטנטנות לחג הפורים, בתוך משלוח המנות וכל אחד קיבל בנוסף לעוגיות גם עוגה אישית

אפשר לגוון ולשלב בעוגה אוכמניות, או חלבה קקאו וסוכר, אני בחרתי לשלב אגוזים וקינמון, יצא טעייייייייים..

עוגה בחושה ב-5 דקות - קרין גורן

4 ביצים
2 מיכלי שמנת מתוקה
11/2 כוסות סוכר (300 גרם)
1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
1/2 כפית מלח
2 כוסות קמח תופח (280 גרם)

אופציה לשילוב
1/2 כוס סוכר חום
2 כפות קינמון
מעט אגוזים קצוצים


אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות.
בקערה גדולה טורפים יחד ביצים, שמנת מתוקה, סוכר, סוכר וניל ומלח במשך דקה-שתיים עד שהסוכר נמס בחלקו והתערובת מסמיכה מעט.
מוסיפים קמח תופח (או קמח רגיל ואבקת אפיה) וטורפים רק עד לקבלת בלילה חלקה ודלילה יחסית.
שופכים לתבנית משומנת את בלילת העוגה, מוסיפים את השילוב ומסימים בשכבה נוספת של הבלילה.

אופים כ-40 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוה יוצא יבש לגמרי (עם פירורים לחים) והעוגה זהובה וריחנית.



יום שני, 9 במרץ 2009

נשיקות - קציפות מרנג


שוב נשארתי עם מלאי של חלבונים וצריך להכין משהו
הכי קל והכי טעים הכי אלגנטי והכי לשתף את הבעל המוכשר שלי, זה להכין נשיקות
אז הוא מכין לי את הנשיקות הכי יפות בעולם וגם הוא שותף לעשייה של משלוחי המנות - כמה כיף שיש שיתוף :}


את המתכון נתתי בעבר ואפרסם אותו שוב

4 חלבונים
כוס וחצי סוכר
חצי כפית חומץ
1 כפית קורנפלור

להקציף חלבונים לקצף נוקשה להוסיף בהדרגה את הסוכר להוסיף חומץ וקורנפלור בבת אחת וולהקציף עד שהתערובת קשה וחזקה.
אפשר להוסיף לקצף הקשה סוכריות צבעוניות, צבע מאכל ולקפל לתוך התערובת, אני הוספתי צבע מאכל כתום והן יצאו יפיפיות כל כך..

להעביר לשקית זילוף ולזלף על תבנית מכוסה בנייר אפיה נשיקות.

לאפות בתנור שחומם ל-100 מעלות במשך 3 שעות, לוקח להן זמן אבל הן מתיצבות ונשמרות בחוץ

לא לשמור במקרר, סופחות לחות.

נשיקות מרנג

עוגיות שושנים



אין בית בישראל שלא מכיר את העוגיות האלה
עוגיות שגודלות יחד איתנו ודור ההמשך לומד לאהוב לא פחות
למתכון הזה יש מיליוני קרדיטים כי כל אמא טוענת שהמתכון הוא שלה ואולי אפילו של הסבתות, אבל מה זה משנה הטעם שלהם כל כך טעים והן כל כך יפות שכיף תמיד לחזור אליהן.

עוגיות שושני מרנג

לבצק

3 וחצי כוסות קמח רגיל
1 אבקת אפיה
200 גרם חמאה
1 שמנת חמוצה או כוס מיץ תפוזים
3 חלמונים
2 כפות סוכר

חומרים למילוי
3 חלבונים
חצי כוס סוכר
1 אינסטנט פודינג וניל


אופן ההכנה:
בקערת המיקסר לערבב את כל חומרי הבצק לבצק גמיש
לעטוף בנילון נצמד ולאפסן לחצי שעה במקרר

להכנת המלית
לערבל את החלבונים והסוכר לקצף יציב וקשה, להוסיף את האינסטנט פודינג לערבב עוד דקה ולעצור.

לקרוץ מהבצק 3 חלקים, לרדד על משטח מקומח את הבצק דק, למרוח באופן שווה את המלבן, לגלגל לרולדה ולחתוך לפרוסות.
להניח בתבנית אפיה מכוסה בנייר אפייה את פרוסות הרולדה ולאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהשושנים מזהיבות והמרנג משנה צבעו לזהוב.



מעמול משגע


עוגיות מעמול בפוזה


מעמול זאת עוגיה שאני מאוד אוהבת כל כך אוהבת שאני מחכה להזדמנויות חגיגיות ביותר כדי להכין אותם.
בתוך רשימת הדברים ההכרחים לקניות בישראל בקיץ רשמתי לי צובטן למעמול מרוב שאני אוהבת ואכן קניתי!

בדרך כלל זאת עוגיה די מורכבת וצריך סבלנות וזמן, לעצב את הצורה המשגעת שלהם, אבל משתלמת ביותר והטעם שלה מזכיר גן עדן.
פיית העוגיות פרסמה מתכון קל ושונה מהמוכר לי למעמולים ובאוירת החג הפורימית, כשהתנור עדיין חם ואני בשוונג אפייה החלטתי להכין אותם.

תודה לך פייה שהכרת לי אותם , האמריקאים בעבודה אצלי אכלו ואכלו ואכלו ואם היה עוד הם בטח היו ממשיכים לאכול עד עכשיו...

הבצק פריך רך ומתמוסס בפה, אפשר למלא בתמרים, או באגוזים, אני הכנתי במילוי אגוזים , קינמון מעט סוכר חום וטיפות מי ורדים - יאמממי!

כמה כיף היה למי שקיבל את משלוח המנות ממני השנה :}}

מעמול של פיית העוגיות
לבצק:
250 גרם חמאה
50 גרם אבקת סוכר (5 כפות)
300 גרם קמח רגיל (כ-2 כוסות)
50 גרם אבקת סוכר לבזיקה

למלית:
אגוזים טחונים גס
2 כפות סוכר חום
מעט קינמון
טיפה או שתיים של מי ורדים
לערבב את הכל למחית אחידה.

מערבבים את כל מרכיבי הבצק, קורצים עיגולים קטנים (כמו כדורי פינג-פונג),
משטחים ביד אחת ובעזרת השנייה ממלאים במילוי וסוגרים לכדור.
בעזרת צובטן עוגיות מעמול אפשר ליצור את הצורה המיוחדת של עוגיות המעמול, אבל אם אין עדיין אפשר בעזרת מזלג לעטר מעט.

אופים בחום בינוני כ-25 דקות (תנור טורבו, שלב שני מלמעלה) וכל הזמן בודקים שלא יזהיב יותר מדי.
להוציא כשהתחתית של העוגיות מתחילה להזהיב.
בעודן חמות בוזקים מעל אבקת סוכר.
מומלצות בחום!

אוזני המן



חג פורים חג פורים חג גדול לילדים...

איזה חג נפלא זה חג פורים, תחפושות מתוקים משלוחי מנות
כל שנה שוב מחפשים את המתכון המנצח לאוזני המן, כל אחד דבק במתכון הקבוע שלו ובדרך כלל נוטים להמשיך ולאפות את המתכון הרגיל.
גם אני שמרנית בנושא אוזני המן כל עוד יוצאים לי אוזנים מושלמות ולא נפתחות אני מאושרת
עד ש..
עד שנתקלתי במתכון של הקונדיטור מיקי שמו וההמלצות של כל אלה שהכינו את אוזני ההמן שלו, החלטתי בנוסף למגש אוזני ההמן המסורתים להכין מגש נוסף לפי המתכון שלו מה אני אומר לכם, חג שמח כזה המון זמן לא היה, המגש התחסל לפני שהסוכר על אוזני ההמן התפזר, הילדים הביאו חברים שהביאו חברים וכל אחד לקח כמה לבית.
הבוקר התעוררתי והכנתי כמובן מגש נוסף - כמה שהם טעימים.

אוזני המן - מיקי שמו

לבצק
2 כוסות ועוד 2/3 קמח
1 ביצה
1/2 שקית אבקת אפיה
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
200 גרם חמאה רכה
1/2 כוס סוכר
גרידת לימון

אופן ההכנה:
בקערת המערבל להקציף חמאה וסוכר לתערובת אחידה
להוסיף ביצה ולהמשיך לערבל
להוסיף מלח, קמח, אבקת אפיה תמצית וניל וגרידת לימון ולעבד לבצק אחיד.

לשטח את הבצק לדיסקית לעטוף בנילון נצמד ולאפסן במקרר לשעה.

לקמח משטח עבודה לרדד את הבצק ולקרוץ בעזרת כוס עיגולים, להניח במרכז כל עיגול מלית.
אני מילאתי במחית פרג, אפשר למלא בתמרים, אגוזים קינמון וסוכר חום או שוקולד נוטלה.
לקפל שני צדדים של העיגול ביחד ואת הבסיס להצמיד למשולש.
לחמם תנור ל-180 מעלות
טיפ של שירלי נמש להכין מגש ולהקפיא למשך חצי שעה בפרייזר, להוציא מהפרייזר ולהכניס ישר לתנור החם
לאפות 15 דקות לפדר באבקת סוכר להסתובב ולגלות שהמגש התאדה - נעלם !




יום שבת, 7 במרץ 2009

פוקצ'ה עם ביצת עין






ברגע ששרית מפורום חלבי פרסמה את הפוקצ'ות המדהימות של איה מהמטבח של איה, האלה זממתי עליהן
מה יותר מגרה מפיתה בסגנון אבלועפיה עם ביצת עין ועליה זעתר ומלח גס ?
חיכיתי לזמן נוח, והכי נוח היה לי הבוקר
התעוררתי מוקדם לפני שכולם פקחו עיין תורנית, הבצק נח כבר לילה קודם במקרר, רידדתי שיטחתי ולאט לאט בני המשפחה התעוררו, בגלל הריח כמובן...

פוקצ'ה עם ביצת עין

מצרכים ל -5 פוקצ'ות בערך
3 כוסות קמח
2 - 3 כפות שמן זית
1/2 1 כף סוכר
1 כפית מלח
1 כף שמרים יבשים
1 כוס מים חמימים
5 ביצים (לפוקצ'ת העין)
מלח גס לפיזור
זעתר לפיזור

אופן הכנה
בקערת המיקסר שמים את הקמח, הסוכר והמלח - ומערבבים טוב בעזרת מזלג
מוסיפים את השמרים - ושוב מערבבים
מוסיפים את השמן והמים החמימים- מערבלים בעזרת וו הלישה במהירות נמוכה לחצי דקה
לאחר שהבצק מתחיל להתגבש מגבירים את המהירות - ולשים כחמש שש דקות
(איה מציעה להוספיף עוד כף שמן זית בנוסף למה שרשום במתכון - לשיקולכם...)
אוטמים את הקערה בניילון נצמד ומכסים במגבת - להתפחה ראשונה, אצלי הבצק הלך לישון למשך הלילה..
משמנים עם שמן זית את הידים ואת משטח העבודה
לוקחים מהבצק חתיכה בגודל כדור טניס - ובעזרת הידיים יוצרים צורה מעוגלת
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה - ובעזרת מצקת יוצרים גומה במרכז
כך עושים עם שאר הבצק
מכסים - ומניחים בצד להתפחה שניה (כחצי שעה)
מחממים את התנור לחום בינוני גבוה 180 - 200
יוצקים ביצה שלמה לתוך הגומה ( בעדינות שלא תשפך החוצה)
מפזרים מעל צהוב הביצה פלפל שחור
ומעל כל הפוקצ'ה קצת מלח גס
מכניסים לתנור לכ-רבע שעה או עד שהפוקצ'ה מקבלת צבע זהוב והביצה מוצקה.

טיפ - כיון שלפוקצ'ות אצלי לקח יותר מרבע שעה להיות מוכנות, אני קודם אפיתי את הפוקצ'ה וכמה דקות לפני שהוצאתי מהתנור שפכתי ביצה לתוך הגומה המוכנה, ככה הביצה היתה מוכנה יחד עם הפוקצ'ה.

הגשתי עם ירקות טריים וגבינת לבנה עם שמן זית וזעתר... אוווח היה טעים!!

אבולעפיה בתוך הבית בלי לצאת...

יום רביעי, 4 במרץ 2009

סלט דלעת - צ'רשי




לגדול עם אמא טריפוליטיאת זה להיות חשופה לאין ספור מאכלים וסלטים
זה להכיר צבעים טעמים וריחות במטבח שאף מסעדה בעולם כולו לא תשתווה
בביקורים בישראל אמא שלי לא יוצאת מהמטבח, את כל רפוטואר המטבח הטריפוליטאי היא טורחת לבשל בשבועיים שאנחנו בארץ
בשביל הילדים שלי זאת חוויה קולינארית אמיתית
הדר, הבן הבינוני שלי נדלק לגמרי על האוכל החריף וכשחזרנו לארה"ב הוא המשיך לבקש, סלט צ'רשי חריף (כמובן שעוד דברים הוא מבקש מאז..)

איזה כיף לגלות דור המשך דרך האוכל...

סלט דלעת - צ'רשי

חתיכה דלעת מקולפת נקייה חתוכה לקוביות
1 תפוח-אדמה מקולף חתוך לקוביות
2 שיני שום
2 כפות מיץ לימון
כמון
פפריקה חריפה
שמן
מלח
כרוויה (זרעי קימל)

על להבה בינונית בסיר עם מים להביא לרתיחה תפוח אדמה ודלעת, להנמיך את האש ולבשל כחצי שעה, עד שהתפוח אדמה והדלעת רכים למגע.

מסננים את הירקות מהמים מעבירים לקערה ומועכים למחית חלקה, מוסיפים שמן, פפריקה, כמון, מיץ לימון וכרוויה ומערבבים
כותשים את השום ומוסיפים לסלט.

מעבירים למקרר עד לסמוך להגשה.

בתיאבון!


יום שלישי, 3 במרץ 2009

עוגת גבינה בחושה


עיטור ריבה מומסת


מי לא מכיר את הזמנים שרוצים מאוד להכין עוגה, ואפילו עוגה מרשימה
אבל עצם המחשבה על ההתעסקות במטבח, הפרדת ביצים, וכל הכלים בכיור גורם לעצלות מסוימת או אפילו התחרטות כללית...

ככה קרה לי עם עוגות לא פעם, מצרכים ממתינים במקרר בפינה, יום ועוד יום ואני מנסה להתעלם..
מתעצלת להתחיל, עד שהחלטתי לא עוד!

שוב חרשתי את הבלוגיה לחפש עוגה ברגע, אחת כזאת שתרשים אבל לא תצריך יום עבודה במטבח , קלילה שאפשר להכין בקערה אחת והופ'לה סיימנו.. ויש - גם מצאתי , עוגת גבינה מהאהובות עלינו!
העוגה נלקחה מהבלוג בצק אלים, עוגת גבינה בקלי קלות שלא מצריכה עבודה קשה, אני שיניתי את בסיס העוגה לבסיס פירורים מה שאפילו מקצר את תהליך העבודה
בקייצור, בדיוק העוגה הנכונה לזמנים כאלה.

עוגת הגבינה מהירה

לבצק
כוס פירורי עוגיות
100 גרם חמאה מומסת
1 כף סוכר חום

לערבב את פירורי העוגיות הסוכר והחמאה המומסת ולשטח בתבנית בקוטר 26 אינץ' (אני השתמשתי בתבנית קטנה יותר, אוהבת שהעוגות יוצאות יותר גבוהות)

לתערובת העוגה
750 גרם גבינה 5% לבנה
1/2 כוס סוכר
2 ביצים
2 כפות קמח + 1 כף קורנפלור
1 כפית תמצית וניל

לערבב בקערת המיקסר את כל המצרכים לתערובת קרמית.
לשטח על בסיס העוגה ולאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 50 דקות או עד שהעוגה מזהיבה ומתקבעת מעט
בשלב הזה אפשר להמיס מעט ריבה במיקרו ולעטר את פני העוגה (בצורה מעגלית משהו).. :-)


הערה: העוגה לא גובהת כיתר עוגות הגבינה וזה בסדר.



יום ראשון, 1 במרץ 2009

פאי שוקולד




ביום שישי במסגרת הסיבוב היומי שלי בבלוגי האוכל ברחבי העולם, הגעתי לבלוג של סיווי מתפוז
אצלה בעמוד הראשי התנוסס פאי שוקולד מדהים ביופיו. ישר התאהבתי.
אני אוהבת פאי, יש משהו יפה כל כך בצורה של הבצק הפריך שמתקבל בתוך התבנית ואין ספור אפשרויות לכסות את הפאי
ממש משחקים של אוכל שכל פעם משנים את המרכיבים..
כיוון שעדיין לא גיבשתי סופית את עוגת הקינוח לשבת החלטתי להכין, אמנם עם מעט שינויים אבל פאי שוקולד אמיתי.

לבצק הפריך
1/2 כוס סוכר
200 גרם חמאה קרה
3/4 1 כוס קמח
1 ביצה
מעט מלח

לשכבת השוקולד
150 גרם שמנת מתוקה
200 שוקולד מריר
1/4 כוס סוכר
2 ביצים
2 כפות קמח
קורט מלח

אופן ההכנה:
לבצק הפאי
בתוך קערת מעבד המזון לעבד קמח חמאה וסוכר בפולסים קצרים עד לקבלת תערובת פירורים
להוסיף את הביצה וקורט מלח ולהמשיך עוד מספר פולסים עד שהבצק מתאחד מעט ביחד
לשטח את הבצק על ניילון נצמד בצורת דיסק ולאפסן במקרר לשעה.

על משטח מקומח לרדד את בצק הפאי ולהעביר לתבנית פאי, להדק שוליים ולחתוך שאריות (אפשר עם שאריות הבצק להכין טארטלים קטנים אישיים)
את הפאי להכניס לחצי שעה למקרר ובינתיים להכין את מילוי השוקולד.
שכבת שוקולד
בסיר קטן על להבה בינונית להביא לרתיחה שמנת מתוקה להוסיף את השוקולד ולבחוש היטב עד שהשוקולד נמס לחלוטין בתערובת השמנת, להוציא מהאש להוסיף במהירות ביצים קורט מלח וקמח לערבב לתערובת אחידה ולמזוג על בסיס הפאי

לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 30 דקות, לצנן ולהגיש בתוספת כדור גלידה.


מקור:מגי , השראה סיווי


Go Check the beautiful Keto Party Yaidy had ! @sweetketolife