לשחק עם בצק..
עכשיו שכבר נגמר החג אפשר לחזור לשיגרה ולהתחיל לבשל ולאפות דברים שדחיתי.
יש לי רשימה של דברים שאני מתכננת להכין ואחד מהם בראש הרשימה הוא פוקצ'ה, משהו בניחוח איטלקי עם המון שמן זית עגבניות יבשות ורוזמרין..
היום התחיל כל כך יפה, שמש ענקית חמה של קיץ - שינוי מרענן לאחר שבוע גשום ואפרורי כל כך , לכן אין יותר מתאים מאשר לגרום לניחוחות מאפה שמרים בבית.
פוקצ'ה-מקור Bigjack
5 כוסות קמח
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
2 כפות מלח
3 כפות שמן זית
2 כוסות מים פושרים
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר לערבב קמח ושמרים עם סוכר, להוסיף את השמן זית והמים ולערבל כ-5 דקות.
להוסיף את המלח ולהמשיך לערבל עוד 5 דקות.
לערבל ל-10 דקות נוספות.
הבצק דביק וזה בסדר.
להעביר לקערה משומנת ולכסות בשמן זית , לכסות במגבת נקיה ולחכות שהבצק יכפיל את נפחו.
בעזרת ידיים משומנות בשמן זית פותחים את הבצק ומשטחים בתבנית אפיה.
עם אצבעות הידיים עושים שקעים מכסים בשמן זית, מלח גס, גזירי בצל סגול, עגבניות שרי וכדורי מוצרלה.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות כ-15- 20 דקות או עד שפני הפוקצ'ה מזהיבים.
בתיאבון!
יש לי רשימה של דברים שאני מתכננת להכין ואחד מהם בראש הרשימה הוא פוקצ'ה, משהו בניחוח איטלקי עם המון שמן זית עגבניות יבשות ורוזמרין..
היום התחיל כל כך יפה, שמש ענקית חמה של קיץ - שינוי מרענן לאחר שבוע גשום ואפרורי כל כך , לכן אין יותר מתאים מאשר לגרום לניחוחות מאפה שמרים בבית.
פוקצ'ה-מקור Bigjack
5 כוסות קמח
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
2 כפות מלח
3 כפות שמן זית
2 כוסות מים פושרים
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר לערבב קמח ושמרים עם סוכר, להוסיף את השמן זית והמים ולערבל כ-5 דקות.
להוסיף את המלח ולהמשיך לערבל עוד 5 דקות.
לערבל ל-10 דקות נוספות.
הבצק דביק וזה בסדר.
להעביר לקערה משומנת ולכסות בשמן זית , לכסות במגבת נקיה ולחכות שהבצק יכפיל את נפחו.
בעזרת ידיים משומנות בשמן זית פותחים את הבצק ומשטחים בתבנית אפיה.
עם אצבעות הידיים עושים שקעים מכסים בשמן זית, מלח גס, גזירי בצל סגול, עגבניות שרי וכדורי מוצרלה.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות כ-15- 20 דקות או עד שפני הפוקצ'ה מזהיבים.
בתיאבון!