אחרי שהכנתי ואהבנו כל כך את פיתות הבשר מהבלוג הערבי, החלטתי להכין את הלחמא עג'ין שהבנות המוכשרות האלה הכינו,
פיצות קטנות בצורת סירה במילוי בשר טחון מתובל שמוגש ליד סלט ערבי נפלא וטחינה משובחת ויכול להיות בקלות ארוחה
נהדרת ומשביעה.
הבצק נהדר ונוח כל כך לשימוש, מילוי הבשר מתובל נהדר והגשת הלחמא עג'ין כל כך יפה שאני ממליצה לארוחת סוכות.
להכין ולאהוב.
לחמא עג'ין
לבצק:
1 כוס קמח מלא
2 כוסות קמח רגיל
¾ - 1 כוסות מים חמימים
1 כפית שמרים יבשים
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
2 כפות שמן זית
1 ביצה קטנה
למלית בשר:
250 ג’ בשר קצוץ
1 בצל קצוץ דקיק
1 עגבניה קצוצה דקיק
1 שן שום כתושה
1 כפית פטרוזיליה יבשה או טרייה קצוצה דקיק
¼ כפית כמון
1/8 כפית פלפל שחור
1 כפית שמן זית
2 כפיות רסק עגבניות
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
לערבב את הבשר הטחון, בצל קצוץ, עגבניה קצוצה, מלח, פלפל, כמון, ורסק עגבניות בקערית. לשמור בצד.
לשים את כל מצרכי הבצק בקערת המיקסר וללוש לבצק רך במשך 10 דקות.
לכסות את הקערה ולהתפיח במשך 30 דקות.
לחמם תנור לחום מקסימאלי. לחלק את הבצק ל-8 חלקים. ליצור מכל חלק כדור.
לשטח את הכדור לצורה אובאלית. לשים את המלית במרכז, תוך שמשאירים שוליים ללא מלית ברוחב של 1 ס"מ סביב. לקפל את השוליים מסביב ולצבוט את הקצוות ביחד. לאפות במשך 10 דקות בחום מקסימאלי.
פיצות קטנות בצורת סירה במילוי בשר טחון מתובל שמוגש ליד סלט ערבי נפלא וטחינה משובחת ויכול להיות בקלות ארוחה
נהדרת ומשביעה.
הבצק נהדר ונוח כל כך לשימוש, מילוי הבשר מתובל נהדר והגשת הלחמא עג'ין כל כך יפה שאני ממליצה לארוחת סוכות.
להכין ולאהוב.
לחמא עג'ין
לבצק:
1 כוס קמח מלא
2 כוסות קמח רגיל
¾ - 1 כוסות מים חמימים
1 כפית שמרים יבשים
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
2 כפות שמן זית
1 ביצה קטנה
למלית בשר:
250 ג’ בשר קצוץ
1 בצל קצוץ דקיק
1 עגבניה קצוצה דקיק
1 שן שום כתושה
1 כפית פטרוזיליה יבשה או טרייה קצוצה דקיק
¼ כפית כמון
1/8 כפית פלפל שחור
1 כפית שמן זית
2 כפיות רסק עגבניות
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
לערבב את הבשר הטחון, בצל קצוץ, עגבניה קצוצה, מלח, פלפל, כמון, ורסק עגבניות בקערית. לשמור בצד.
לשים את כל מצרכי הבצק בקערת המיקסר וללוש לבצק רך במשך 10 דקות.
לכסות את הקערה ולהתפיח במשך 30 דקות.
לחמם תנור לחום מקסימאלי. לחלק את הבצק ל-8 חלקים. ליצור מכל חלק כדור.
לשטח את הכדור לצורה אובאלית. לשים את המלית במרכז, תוך שמשאירים שוליים ללא מלית ברוחב של 1 ס"מ סביב. לקפל את השוליים מסביב ולצבוט את הקצוות ביחד. לאפות במשך 10 דקות בחום מקסימאלי.