אין לדעתי דבר יותר טעים מלהתחיל את הבוקר עם פרוסת צנים מרוחה בחמאה משובחת
ועליה שכבת ריבה ביתית.
ככה אני אוהבת להתחיל את הבקרים שלי כשיש לי זמן
וכאשר נגמרים כל המתוקים האחרים.
ריבה שנעשית בבית - יש בה לא רק את הטעם הנכון ואת הצבע והמרקם,
אלא טעמים של בית
וכמו כל דבר שנעשה בבית , הטעמים הם פשוט מיוחדים ונפלאים!
ריבת דובדבנים
1 ק"ג דובדבנים שטופים מגולענים וחתוכים
750 גרם סוכר
מיץ מ-1 לימון
10 גלעיני דובדבנים
אופן ההכנה
על סיר כבד מעל להבה בינונית מערבבים את הדובדבנים והסוכר עד להמסה מוחלטת
של הסוכר בדובדבנים
ממשיכים לבשל על להבה בינונית/קטנה
בשלב זה הדובדבנים מגירים נוזלים
שופכים את מיץ הלימון, מוסיפים את גלעיני הדובדבנים (פקטין טבעי) ומערבבים מדי פעם
מבשלים על להבה קטנה במשך שעתיים או עד שמסמיך.
מצננים.
מעבירים לצנצנת שטופה ומעוקרת.
שומרים במקרר ונהנים מכל ביס!
ועליה שכבת ריבה ביתית.
ככה אני אוהבת להתחיל את הבקרים שלי כשיש לי זמן
וכאשר נגמרים כל המתוקים האחרים.
ריבה שנעשית בבית - יש בה לא רק את הטעם הנכון ואת הצבע והמרקם,
אלא טעמים של בית
וכמו כל דבר שנעשה בבית , הטעמים הם פשוט מיוחדים ונפלאים!
ריבת דובדבנים
1 ק"ג דובדבנים שטופים מגולענים וחתוכים
750 גרם סוכר
מיץ מ-1 לימון
10 גלעיני דובדבנים
אופן ההכנה
על סיר כבד מעל להבה בינונית מערבבים את הדובדבנים והסוכר עד להמסה מוחלטת
של הסוכר בדובדבנים
ממשיכים לבשל על להבה בינונית/קטנה
בשלב זה הדובדבנים מגירים נוזלים
שופכים את מיץ הלימון, מוסיפים את גלעיני הדובדבנים (פקטין טבעי) ומערבבים מדי פעם
מבשלים על להבה קטנה במשך שעתיים או עד שמסמיך.
מצננים.
מעבירים לצנצנת שטופה ומעוקרת.
שומרים במקרר ונהנים מכל ביס!