יום רביעי, 27 באוקטובר 2010

מרק ערמונים בטטה וג'ינג'ר





יש מרכיבים שפשוט חייבים למזג ביניהם
האיחוד עושה למנה כל כך טוב שפשוט לא מבינים איך אפשר היה לאכול לפני כן ללא השילוב הזה...

אחד המיזוגים המנצחים הם בטטות ג'ינג'ר וערמונים
מרק קרמי סמיך ומפנק שפשוט חובה לימי הסתיו..



מרק ערמונים בטטות וג'ינג'ר

1 ק"ג בטטות
2 גזרים
10 ערמונים מקולפים ושטופים (אני השתמשתי בשקית וואקום)
1 בצל
1 כף שמן
1 ליטר מים
1.5 כוסות חלב סויה
1 כף קמח
2 כפות סוכר חום
שורש ג'ינג'ר
1/4 כפית אגוז מוסקט
מלח/פלפל
1 כפית אבקת מרק
1 ענף רוזמרין

אופן ההכנה:
קוצצים בצל ומטגנים בסיר גדול עם כף שמן עד להזהבה.
חותכים את הגזר לקוביות קטנות, את הבטטות לקוביות בינוניות ומוסיפים לסיר עם הבצל, מוסיפים את הערמונים.
שמים מעל מים עד לכיסוי ומבשלים לריכוך 1/2 שעה.

מקלפים את הג'ינג'ר ומגררים בפומפיה כמות שווה ל- 2 כפות.

מסננים את הירקות מהנוזלים (לא לשפוך את הנוזלים)
ומעבירים למעבד מזון את הירקות + קמח, סוכר, תבלינים והג'ינג'ר המגורד; מוסיפים כמחצית מכמות המים.
כאשר התערובת הופכת למחית חלקה ונוזלית מעבירים לסיר ומוסיפים א יתרת המים והחלב.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד 15 דקות.
מעטרים בערמונים קצוצים ומעט שמן זית ומגישים.




יום שבת, 23 באוקטובר 2010

עוגות שמרים בקינמון



אם ישאלו אותי איזה ריח יש לסתיו
ישר אענה של קינמון ומייפל
אלה 2 הריחות שיתקשרו לי באופן אוטומטי לסתיו...
אולי בגלל הצבעים
אולי הריח העדין ואולי רק בגלל שזה מין שילוב של חורף עלים וקור..

לאחרונה, שוב אני מוצאת את עצמי מבלה שעות במטבח
המוזה חזרה אלי
התשוקה לאפות לבשל בוערת בי
ואם כבר סתיו וקריר, אז מה יותר כיף מלשלב את הקינמון במאפים ריחניים.

החלטתי על קרנץ שמרים והפעם בחרתי מתכון שמצאתי לבצק ללא חמאה, שמרים עם שמן - מה יכול להיות רע?
מתכון נפלא מבלוג מקסים מ"עז יצא מתוק (ומבושל)" - שאני לחלוטין ממליצה עליו!

את המילוי לעוגות שלי לקחתי מהבלוג של סיאם קינמון וחמאה כי הרי הסתיו כבר פה.

החלטתי לנסות ולא הפסדנו!
הבצק יצא מעט דביק בתחילה, אבל עם מעט קמח הוא השתפר פלאים והעוגות יצאו נהדרות ומומלצות ביותר!

אז לכו לשחק עם בצק תוסיפו כל מילוי שאתם אוהבים ותתענגו על עוגות ריחניות וטעימות!

עוגות שמרים על בסיס שמן

1 ק"ג קמח
קורט מלח
2 כפות שמרים יבשים
1 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
4 ביצים
2 כוסות מים פושרים
מעט תמצית וניל

אופן ההכנה:
מערבבים בקערת המיקסר את הקמח ושמרים
מוסיפים את הסוכר, הביצים השמן והמים ומערבבים , מוסיפים את המלח ולשים 10 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש
אם הבצק עדיין מאוד דביק, אפשר להוסיף עוד 2 כפות קמח (לא יותר!)

מעבירים לקערה נקייה מכסים במגבת מטבח ומתפיחים במקום חמים עד להכפלת הנפח.

כאשר הבצק תפח מחלקים ל-6 כדורים שווים
מרדדים כל כדור לעלה וממלאים בכל מילוי שאוהבים, מגלגלגים לרולדה. כאשר יש 2 רולדות מחברים ביניהם כמו צמה
וחותכים בעזרת סכין חדה את 2 השכבות העליונות שהמילוי יבצבץ דרכם.

אפשרות שנייה ליצור רולדה ולחתוך לעיגולים, להניח בתבנית עוגה משומנת וליצור שושני שמרים.

למלית קינמון

200 גרם חמאה מומסת
1 כוס סוכר
4 כפות שוקולית
1 כף קינמון

לערבב את כל חומרי המלית למשחה נוחה למריחה

לערבב היטב, ולמרוח על הבצק המרודד.

לגלגל לרולדה, להניח בתבנית משומנת עם מעט ספריי שמן.

להתפיח שוב כ-40 דקות, ולאפות
אופים ב- 150 מעלות (כן - חום נמוך) כ- 45 דקות.
דקה-שתיים לפני שמוציאים את העוגות מהתנור מכינים את הסירופ:

לציפוי
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס מים

מביאים לרתיחה על אש בינונית-נמוכה מים וסוכר. מגבירים להבה ומבשלים תוך רתיחה דקה נוספת.
מסירים מהאש ומוציאים את העוגות מהתנור.
מברישים את העוגות החמות בכל כמות הסירופ (הרותח).
מגישים ונהנים!



יום שלישי, 19 באוקטובר 2010

קלצונה פיטריות ותרד




מי לא מכיר את התרחיש הבא....
מתעוררים בבוקר ומתכוונים להכין תבשיל אבל שום דבר לא מוביל אותכם לכיון הנכון ובסוף אתם מוצאים את עצמכם
מכינים משהו לגמרי אחר שבכלל לא התכוונתם?

לי לאחרונה זה קורה המון
מכינה מרכיבים לעוגת מיץ מסיימת עם עוגיות שושנים
מוציאה בשר להכין צלי , בסוף עושה חמין עירקי...

לפחות דברים טעימים ובלתי צפויים בעליל אנחנו אוכלים.

גם אתמול זה קרה אצלנו.
מסקירה קצרה במקרר ובפריזר הבנתי שאני צריכה לשנות תוכניות לארוחת הצהריים והחלטתי אחרי גישוש מהיר
בבלוגי האוכל להכין קלצונות פיטריות ותרד עם גבינה בולגרית.
את המתכון לקחת מבלוג נהדר ושווה שנקרה "בטט הקרה".
חייבת להודות שאני שמחה שהתוכנית המקורית לא יצאה לפועל, כיון שהקלצונות יצאו כל כך טעים, כל כך יפות
כל כך כל כך שפשוט אימצתי באהבה ובחום לקירבי וככה גם בני הבית.



הדר שחזר מאוחר מהבית ספר אחרי אימון היה בטוח שעברנו בפיצריה השכונתית וקנינו את הקלצונות שם..
איזה כיף לשמוע כזה דבר!

קלצונה פיטריות ותרד עם גבינה בולגרית - "בטט הקרה"
4 כוסות קמח
1/2 כף שמרים
1 ו-1/2 כוסות מים
1 ו-1/2 כפית מלח
2 כפות שמן זית

בקערת המיקסר מערבבים במהירות נמוכה את הקמח עם השמרים ובהדרגה מוסיפים את המים עד שהבצק הופך להיות
גמיש ולא נדבק בצדדים (5 דקות).
(יתכן שתצרכו עוד 1/2 כוס מים, לי זה עבד מצוין עם כוס וחצי בלבד).
מעבירים לקערה נקיה מכסים במגבת מטבח נקייה ומתפיחים כשעתיים או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

מלית
1 בצל קצוץ
1 סלסלת פיטריות קצוצה
חבילת עלי תרד קפואים או טרייה קצוצה
150 גרם גבינה בולגרית
מלח
פלפל
כל תבלין נוסף שאוהבים

אופן ההכנה:
מטגנים במעט שמן את הבצל עד להזהבה.
מוסיפים את הפיטריות ומטגנים.
מפשירים במיקרו את עלי התרד ומוסיפים למחבת רק עד שהתרד מתחמם ומשנה מעט את צבעו.
מתבלים במלח, ופלפל שחור.
מניחים לתערובת להצטנן
מוסיפים 150 גרם גבינה בולגרית מפוררת ומערבבים היטב לתוך התערובת.

כאשר הבצק תפח
מרדדים ומחלקים ל-4 כדורים גדולים או ל-8 בינונים, מרדדים בעזרת מערוך לעיגול ומניחים במרכז כל עיגול
מהמלית. מקפלים את העיגול ובעזרת מזלג צובטים את הקצוות לאטימה מוחלטת.
מברישים ביצה טרופה מעל ואופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות כ-15 דקות, או עד שפני הקלצונה מזהיבים.


אוכל בצד סלט טרי וגזעי.


גיוונים למילוי
בשר טחון ופיטריות
חצילים
חומוס
נקנקיות
או כל מה שטעים לך ועושה לך טוב.






יום שני, 18 באוקטובר 2010

עוגת קרנבר'יס (חמוציות) טריים



ביום שבת התקיים בניו-ג'רזי פסטיבל הקרנברי'ס השנתי.
רק מהפירסומים והתמונות קיבלנו חשק עצום ללכת והחלטנו שלא משנה מה יהיה מזג האויר אנחנו נהיה שם...

שעתיים וחצי נסיעה לאורך עצים בשלכת, שמחליפים את צבעם מירוק לצהוב, אדום חום
ומראות שגורמים לנשימה להעצר.
ידענו שכבר הנסיעה והטבע היה שווה את הפסטיבל.

הגענו לאחד מפסטיבלי הקרנברי'ס הגדולים בארה"ב, ליתר דיוק אחד מ-3 הפסטיבלים הגדולים באמריקה.
כמויות האנשים והמכוניות הזכירו לנו את יום העצמאות בישראל.

דוכני קרנבר'יס בכל מקום, חמוציות טריות, לחם קרנבר'יס, מאפיינ'ס ריבות בכל הצבעים
ובכל השילובים ואלפי דוכנים של אוכל וטעימות.

המזג אויר היה קפוא אבל עם סיידר תפוחים חם ובייגל אש עם חרדל מתוק אנחנו היינו מסודרים..
קניתי שקיות של קרנבר'יס טרי -והעוגה שאפיתי פשוט סוג של סגירת מעגל טעים.

עוגת קרנבר'יס בחושה - קים ניג'יל


לעוגה
3 כוסות קמח
1 ו-1/2 כוסות סוכר
4 כפיות אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
1 כוס חלב
3 ביצים
1/3 כוס שמן
1/2 כוס רסק תפוחים
1/2 כפית תמצית שקדים
1/2 כוס שמנת חמוצה
3 כוסות חמוציות טריות

אופן ההכנה:

לחמם תנור ל-180 מעלות.
בקערת המיקסר לערבב קמח סוכר ואבקת אפייה עם מלח.
בקערה נפרדת לערבב חלב, ביצים, שמן, תמצית שקדים ושמנת חמוצה.
לשפוך לקערת היבשים (קערת המיקסר) את תערובת החלב ביצים שמן ושמנת ולערבל היטב
(התערובת תהיה סמיכה).
כאשר התערובות מאוחדות לגמרי, לקפל את החמוציות לתוך התערובת .
לשפוך לתבנית משומנת את התערובת ולאפות בין 50 -60 דקות או עד שקיסם שננעץ
במרכז העוגה יוצא יבש.

כאשר העוגה מצוננת לחלוטין אפשר להוציא אותה מהתבנית.



*אני העדפתי להשאיר את העוגה בתבנית, היות והעוגה הפכה להיות כבדה ופחדתי שהיא תשבר לחלוטין.

העוגה נהדרת בעלת מירקם נימוח, ואני ממליצה גם אם אין קרנברי'ס להכין עם כל פרי אחר שיש
פשוט עוגה משגעת!!

Go Check the beautiful Keto Party Yaidy had ! @sweetketolife