עכשיו תחשבו על עוגת שוקולד חמה מתפרצת.
כזאת קטנה ובכל זאת חושנית ומסתורית
ברגע שכפית ננעצת ברכות השוקולדית - לבה רותחת של שוקולד מתפרצת והטעמים - |
אווווו על הטעמים אי אפשר לדבר, חייבים להכין ולהבין לבד!
אווווו על הטעמים אי אפשר לדבר, חייבים להכין ולהבין לבד!
מכינים ב-10 דקות עבודה מאפסנים במקרר וברגע שרוצים לאכול קינוח 8 עד 10 דקות בתנור ואז הפלא יוצא!
עוגת שוקולד חמה מתפרצת
170 גרם שוקולד מריר
150 גרם חמאה
2 ביצים שלמות
2 חלמונים
4 ו-1/2 כפות סוכר
2 ו-1/2 כפות קמח
אופן ההכנה
בסיר בינוני על להבה בינונית ממיסים ביחד שוקולד וחמאה עד להמסה מוחלטת.
מורידים מהאש מוסיפים 2 ביצים שלמות ומלח ומערבבים במהירות להמסה (מהר שהביצים לא יתבשלו).
מוסיפים חלמונים וסוכר ומערבבים חזק. מנפים את הקמח מעל בעזרת מסננת ומערבבים היטב.
מעבירים לתבניות קטנות חסינות אש או קוקטים נייר ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות בין 8 ל-10 דקות
(תלוי בחום התנור) העוגות עדין רוטטות מעט אבל מתגבשת קעורית קטנה מעל והן מוכנות.
ניתן להכין את התערובת בתבניות, או קוקטים לאפסן במקרר ולאפות בדיוק בזמן הקינוח.
אופציה להגשה, עם כדור גלידה וניל ליד... יאמממי.
בהצלחה!
אופציה להגשה, עם כדור גלידה וניל ליד... יאמממי.
בהצלחה!